Over Mirjam


Het begon allemaal met het aanbod om een collega uit de brand te helpen en het koken uit handen te nemen. Dat viel goed en beviel mij ook. Steeds vaker kreeg ik leuke, bijzondere aanvragen om op kookgebied “iets” te kunnen betekenen voor anderen. Dit gaf (en nog steeds) mij zoveel energie, dat ik in 2010 mijn kantoorbaan heb opgezegd om me helemaal te wijden aan het koken.
Wat eerst een hobby was nu is een volwassen bedrijf is; maar het plezier en de passie voor koken is gebleven. En nog steeds beperk ik mij meestal tot de kleinere gezelschappen. Indien nodig kan ik mij verzekeren van vakbekwame hulp.

Hoewel ik niet van huis uit bekend was met de vegetarische keuken heb ik daar inmiddels wel heel veel ervaring mee. Het is voor mij geen straf om vegetarische of veganistische gerechten te bereiden, in tegendeel! Bij mij dus niet “dan doen we voor u wel een omeletje” of “we zorgen voor wat extra groente”. Nee, ik bereid volwaardige, smakelijke, verrassende, lekkere vegetarische maaltijden.
Helaas kan niet iedereen zomaar alles eten: glutenvrij, suikervrij of geen lactose. Laat het me weten, ik heb hier ruime ervaring mee: mijn uitgangspunt is dat ook u kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Koken op lokatie

Het bijzondere aan mijn bedrijf is dat ik voor u op lokatie kook. Ik kom dus niet alleen voorrijden om de warme gerechten af te leveren. U merkt, ruikt, hoort dat er voor u gekookt wordt. En het blijft niet bij koken. Ik dek de tafel, serveer de gerechten en ruim weer op en doe de afwas. Uiteraard vertel ik graag wat ik voor u gekookt heb.
Natuurlijk bereid ik op mijn eigen lokatie wel het nodige voor. Ik heb een sterke voorkeur om met verse produkten te werken en maak vrijwel alles zelf. Soms zijn de mogelijkheden in de keuken ter plaatse te beperkt. Daarom heeft de auto van Mirjams Keukenbrigade speciale boxen waarin gerechten vervoerd kunnen worden zonder noemenswaardig warmteverlies. Precies zoals het net uit de pan komt! Zo kunnen wij op alle mogelijke lokaties een diner of buffet verzorgen. Hapjes, broodjes etc. worden wel op mijn eigen lokatie bereid.

Blijf op de hoogte van laatste nieuwtjes en volg mij op Facebook.

Lokaties

Workshops, high-tea etc. vinde plaats op onze prachtige lokatie aan de Walderstraat in Lochem. Daarnaast maken wij regelmatig gebruik van landelijk gelegen sfeervolle lokaties als:

  • De Heerd, Lochem
  • Olthuys, Vorden

Enkele vaste klanten